Kinderen lopen voor goede doel Belmondo

De internationale schakelklas Pantarijn geeft invulling aan het thema Vrijheid. De kinderen lopen op 26 mei een sponsorloop. De opbrengst gaat naar het goede doel van het Belmondo Festival. De voorbereidingen hiervoor starten tijdens – hoe kan het ook anders – het herdenken en vieren van onze vrijheid op 4 en 5 mei. 

Op 5 mei 2023 heeft Esther Visch, docent Nederlands van de `Internationale Schakelklas Pantarijn’ (ISK), het Wageningse Bevrijdingsvuur opgehaald en met een groep mede-hardlopers overhandigd aan de burgemeester van Doorn. Zij heeft dit gedaan met haar leerlingen in gedachten. Veel leerlingen van de ISK hebben ervaren wat het betekent om op de vlucht te zijn voor oorlog. Om je niet meer veilig te voelen in je eigen land en alles wat je lief was, te hebben moeten achterlaten. Om niet te kunnen bouwen aan een toekomst. Ze ervaren dagelijks het belang van vrede en vrijheid.

Aandacht voor 4 en 5 mei

ISK is er om de leerlingen de Nederlandse taal te leren. Maar de aandacht voor kennis over Nederland en burgerschap is minstens zo belangrijk. Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn op ISK dan ook uitgebreid aan de orde geweest. Een paar klassen zijn op excursie gegaan naar het Militair Ereveld Grebbeberg. Leerlingen hebben brieven geschreven aan veteranen. Op 4 mei hebben leerlingen een krans gelegd namens Vluchtelingenwerk Wageningen, Vluchtelingen Onder Dak en Welkom in Wageningen. Op 5 mei heeft een leerling haar brief aan een veteraan voorgelezen tijdens de Nationale herdenking Capitulaties 1945. Anderen hebben samen met veteranen vlaggen gehesen en bloemen uitgedeeld aan deelnemers aan het defilé. Op de foto staan de kinderen van klas 1B2.

Sponsorloop 26 mei

Op 26 mei a.s. zullen de leerlingen van ISK Pantarijn zich opnieuw inzetten voor die vrijheid met een sponsorloop van 5 kilometer. De opbrengst van de sponsorloop is bestemd voor het goede doel van het Wageningse Belmondo Festival op 4 juni: een dagje uit naar de Efteling voor kinderen in Wageningen, die dat normaal gesproken niet kunnen betalen. Door de Sponsorloop voor de Vrijheid van ISK Pantarijn, laten de leerlingen zien dat ze weten hoe ze hun steentje kunnen bijdragen. Hoe ze zich kunnen verbinden en anderen tot steun kunnen zijn.

Steunt u ook het goede doel?

Ook u, inwoner van Wageningen, kunt hun initiatief financieel steunen. Heel eenvoudig door de QR-code te scannen en uw gift over te maken.